Obiective

Scopul principal al Proiectului IASON este crearea unei rețele permanente și sustenabile de instituții științifice și non-științifice, factori de decizie și întreprinderi din sectorul privat, aflate în țări ale Uniunii Europene sau în țări terțe din două zone principale de interes: Regiunea Mediteraneană și Regiunea Mării Negre. Principalele obiective ale proiectului vor fi concentrate pe utilizarea și aplicarea Observării Pământului în:

 • Acțiuni preocupate de schimbările climatice
 • Cercetare și inovare pentru îmbunătățirea eficienței în utilizarea resurselor
 • Gestiunea materialelor primare

Pentru îndeplinirea scopului propus rețeaua IASON va desfășura următoarele activități:

 1. Înregistrarea, cartarea și catalogarea pe criterii tematice și geografice a realizărilor activităților de cercetare regionale sau finanțate de către Uniunea Europeană în vederea creării unui portofoliu de rezultate notabile.
 2. Creșterea Capabilităților prin integrarea și interoperabilitatea datelor.
 3. Evaluarea rezultatelor proiectelor și a modalităților de aplicare a acestora în regiunea Mediteraneeană și Zona Mări Negre, în contextul a trei domenii de interes (monitorizarea coastelor, gestiunea resurselor de apă și sol fertil și, exploatările miniere și a mineralelor).
 4. Crearea unei rețele în domeniul Observării Pământului care să acopere regiunea Mediteraneeană și Bazinul Mării Negre.
 5. Implicarea în activități de sprijinire a cooperării între membri / țări membre ale rețelei, în special a relațiilor dintre membri / țări membre ale Uniunii Europene și membri / țări terțe, pe subiecte deficitare.
 6. Asigurarea de consultanță și dezvoltarea unor legături durabile cu instituțiile regionale și locale, factori de decizie și de implementare, pentru reducerea discrepanțelor dintre activitățile de cercetare și prioritățile Uniunii Europene stabilite pentru anul 2020.
 7. Dezvoltarea unui set de unelte pentru sprijinirea și promovarea accesului instituțiilor regionale de cercetare la surse de finanțare în vederea concretizării rezultatelor cercetării în oportunități de piață sustenabile.
 8. Crearea și menținerea nucleelor tematice de factori de decizie care vor avea rolul de punct focal pentru viitoarele activități de cercetare.
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress