IASON seminar 1

Vendtakimi: Rabat, Marok
Date: 30-31 janar 2014
Takim I bashkëvendosur ndërmjet IASON dhe EOPOWER në Rabat, 29 janar 2014

ws1 craste lf ws1 un
ws1 rabat ws1 training

Programi i seminarit Rabat

Pjesmarrësit

Trajnimi në sjelljen e shërbimeve GEOSS në praktikë, 30-31 janar 2014

(përgatitur nga Universiteti i Gjenevës, Zvicër)

Publike: rishtar përdoruesit GIS me disa bazat kompjuterike
Numri i pjesëmarrësve: 50 kandidatët, njëri pas një kompjuter individual

Programi i trajnimit:

  • Kap. 1 - Konceptet mbi infrastrukturat e të dhënave hapësinore
  • Kap. 2 - Si për të ruajtur të dhënat gjeohapësinore? (PostGIS dhe imazhe banesë)
  • Kap. 3 - Si të publikoj të dhënat gjeohapësinore? (GeoServer, WMS, WFS, WCS, KML, SLD)
  • Kap. 4 - Si për të dokumentuar dhe të kërkuar të dhënat gjeohapësinore? (GeoNetwork, CSW, ISO metadata)
  • Kap. 5 - Si të përpunojë të dhënat gjeohapësinore? (Python, WPS, PyWPS)
  • Kap. 6 - Si për të parë të dhënat gjeohapësinore? (WMS, OpenLayers, QGIS, KML)
  • Kap. 7 - Si për të shkarkuar të dhënat gjeohapësinore? (WFS, WCS, QGIS)
  • Kap. 8 - Si për të analizuar të dhënat gjeohapësinore? (WPS local/remote)
  • Kap. 9 - Si për të ndarë të dhënat gjeohapësinore? (GEOSS, Discovery and Access Broker)

Prezantiment

 

Fotografitë - Dita 1

 

Fotografitë - Dita 2

 

Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill
http://bigtheme.net/wordpress