2015 IASON KAPANIŞ ETKİNLİĞİ Selanik, Yunanistan Nisan 22-25 DAHA FAZLA BUL
IASON Projesi’nin nihai hedefi, AB ile Akdeniz ve Karadeniz’de bulunan ülkelerdeki bilimsel ve bilimsel olmayan kurum/kuruluşlar, paydaşlar, özel sektör işletmeleri arasında kalıcı ve sürdürülebilir bir iletişim ağı kurmaktır. Projenin ana odak noktaları, aşağıdaki konularda Yeryüzü Gözlemi’ nin kullanımı ve uygulamaların gerçekleşmesidir:
IASON 7.Çerçeve Programı tarafından desteklenmiş 5 projede (OBSERVE, enviroGRIDS, GEONETCab, EGIDA, ve BalkanGEONet) kazanılan deneyimler üzerine inşa edilmeyi amaçlamaktadır. Bahsi geçen projelerin tümü AB ve komşu ülkelerinde Yeryüzü Gözlem kapasitesini, bilgi ve teknolojisini geliştirmek üzerine odaklanmıştır. Her biri kendi yürütme süreleri içerisinde, Balkanlar’da, Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi’nde araştırma enstitüleri, kuruluşlar, kamu kurumları, paydaşlar ve karar vericiler ile oldukça geniş bir bağlantı ağı kurmayı başarmıştır.
IASON iklim değişikliği, kaynak verimliliği ve ham madde yönetimi konularına hitab eden özel araştırma alanlarında Yeryüzü Gözlem uygulamalarının kullanımında bilgi paylaşımını, kapasite geliştirme, pazar fırsatlarını kuvvetlendirmek ve artırmayı amaçlamaktadır.
Bu amaca ulaşmak için IASON, aşağıdaki konular ile ilgilenecektir:
IASON - Fostering sustainability and uptake of research results through Networking activities in Black Sea & Mediterranean areas |